Ha nem fogyózol, tovább élsz!

Valószínűleg sokan nem értenek egyet azzal, hogy a fogyókúra káros az egészségre. Pedig nagyon is az, hiszen a koplalás nem egy természetes folyamat az emberi szervezet számára.



A nagy túlsúllyal rendelkező személyeknek sem lenne szabad drasztikus fogyókúrákkal gyötörniük magukat, elegendő lenne az, ha áttérnének egy egészségesebb életmódra, és sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány húst és alacsony zsír-, szénhidráttartalmú ételeket fogyasztanának. A felsorolt ételek rendszeres fogyasztása, illetve a napi ötszöri, kis adagok bevitelével történő étkezés még nem minősül fogyókúrának, hiszen ez esetben nem a fogyás az elsődleges cél, hanem egy egészségesebb életmód kialakítása.

A súlycsökkenés „csupán” egy pozitív mellékhatása az egészséges ételek fogyasztásának.Abban az esetben, ha valaki egészséges ételeket fogyaszt, és odafigyel arra, hogy rendszeresen sétáljon, mozogjon, vagy netán tornázzon, az akár duciként is lehet teljesen egészséges ember.
Kutatások pedig azt is bebizonyították, hogy az egészséges életmódot folytató, duci emberek tovább élnek, mint a sovány, folyton fogyókúrázó, megrögzött kalóriaszámolgató személyek.

Megdöbbentő eredmény ez, hiszen a legtöbb ember abban a hitben él, hogy aki molett, az biztosan betegségekkel küszködik. Pedig ez nem így van. A Journal of Nutrition nevű lapban hozták nyilvánosságra a kutatási eredményeket, amelyek bebizonyították, hogy nem éri meg sanyargatni önmagunkat! A kutatást egerek segítségével végezték el.

Megfigyelték, hogy azok a duci egerek, amelyek kalóriában szegényebb egészséges ételeket kaptak, sokkal tovább éltek, mint a sovány társaik. Utóbbiak ugyanis, igen hamar feladták a küzdelmet, mivel az anyagcseréjük jelentősen lelassult, így sokkal kevesebb oxigén jutott a szervezetükbe.

A drasztikus kalóriamegvonás pedig, nemcsak az egerekre, hanem az emberekre is káros hatást gyakorol, ezért esztelen fogyókúrázás helyett, sokkal okosabb döntés az, ha egészséges ételek fogyasztására és rendszeres testmozgásra vesszük rá magunkat. Amennyiben ezeket betartjuk, duciként is élhetünk teljes, hosszú, és egészséges életet.
teltvilag.hu

PILATES STUDIO Pomáz 06\ 30 577 1650

Gyógyító mozgás az otthonodban online
Elég egy telefon vagy laptop és látlak Téged mozgás közben, segítek!

06305771650 Szabó Kata

Messenger -