Húzd ki magad !

Ideális testtartás, tinédzser és felnőtt korban

Húzd ki magad !  Mi történt a gyerekkel ? Hogyan tartja magát ? Mintha összeesne ! Hiába figyelmeztetem, hogy húzza ki magát, egyenesen üljön. Pár perc után újra szörnyen néz ki, púposan görnyed az asztalnál. Mondja is szegénykém, hogy nem bírja tartani magát, mert fáj !” Nem bírja el saját magát ??

A tinik hanyag testtartásának gyakori oka, hogy hirtelen nagyot nőnek. Előfordul, hogy a csontok fejlődése megelőzi az izmok fejlődését és a (meghosszabbodott) súlyos csontozatot alig bírja el a gyenge izomzat.
A mai korban sajnos ez nem csak a tinikre jellemző. Sokan küzdenek ezzel a problémával, különösen az ülő életmódot folytató felnőttek tartóizomzata gyengül. A hosszú évek alatt kialakult testtartást még nehezebb megváltoztatni.
Gondoljunk csak arra, hogy 50-100 évvel ezelőtt - az autózás helyett – még mennyit gyalogoltak, lovagoltak a fiatalok és az idősek egyaránt. Tv nézés helyett esténként összegyűltek táncolni. A számítógép sem kényszerítette mozdulatlanságra az embereket, legfeljebb a könyvmolyok üldögéltek sokat.

Az ideális testtartás visszaszerzésében legfontosabb a rendszeres testmozgás.

Tinédzsereknek és felnőtteknek is nagyon sokat segítenek a speciális gyakorlatok. A csoportos órákon és a személyi edzéseken is elsődleges figyelmet fordítunk a testtartásunkra valamennyi gyakorlat végrehajtása közben. Kellemes mellékhatás az alakformálás, az immunrendszer megerősödése, a közérzet javulása, az önbizalom megerősödése és még sorolhatnám.

Első lépésként kezdj el mozogni és ne hagyd abba !

Gyere, várunk ! 06 30 / 577 16 50

A mozgásrendszert mozgással lehet gyógyítani.