Melyik mozgás való neked?


Az egészséges élet és a szép test kulcsa a megfelelő étkezés és a rendszeres mozgás - számos mozgásforma és gyakorlat létezik, de nem biztos, hogy mind nekünk való.

Valamennyi mozgásforma és gyakorlat hatékony, de az már személyfüggő milyen típusú mozgás a leginkább nekünk való. Olyan sportot válasszunk, amelyiket élvezni is tudjuk.

A rendszeres sport legyen kiegészítve egészséges táplálkozással, mert a kiváló edzésterv önmagában nem elég.

Az egyik legnépszerűbb mozgásforma a Pilates.
Nagyon sokan szeretik ezt a mozgásformát, mely erőlködés nélkül erősíti, formálja, nyújtja a testet, erősödnek az izmok, és közben relaxálunk is. A mozdulatok lassúak, kiválóak azok számára, akik elméjüket is szeretnék megnyugtatni, miközben erősítik a testüket. Igen hatékony sport, amely az ízületeket sem terheli. Testtartásunk javul, vonalaink lassan szépülnek, izmaink erősödnek. Különösen jó azoknak, akik nem kedvelik a „túlságosan izzadós” sportokat.
Azoknak, akik szeretnék megteremteni a test és a lélek egyensúlyát, tökéletes választás ez a mozgás. A Pilates több mint sport. A gyakorlatokat szakértő segíthet elsajátítani - érdemes pilates órákra járni, személyi edző segítségét kérni. A Pilates visszaállítja testünk rugalmasságát és valamennyi izmunkat megerősíti, általános jó közérzetet és erőnlétet biztosít.