Őszi mozgás

A nyár elmúlása sokakat elkedvetlenít, pedig a friss levegővel érkező ősz jobb és több alkalmat ad a kültéri sportokra.

Nem kell elszomorodni, ha véget ér a nyár, és beköszöntenek a hűvösebb őszi napok: sokkal alkalmasabbak a kocogásra, nagy sétákra, természetjárásra, túrázásra, nagy meleg és páratartalom nélkül, friss levegővel.
Séta a természetben
A mozgás egyik legegyszerűbb formája. Csupán egy pár kényelmes cipőre van szükség, és némi esőálló öltözetre, ha séta közben eleredne az eső. Tegyük mindennapossá a sétát. Tervezzük meg a programot: menjünk minden nap vacsora után, a családdal, vagy munka, iskola előtt.

A természetjárásra ideális időt szolgáltat az ősz. Kellemes idő, kevés bogár, és persze szemet gyönyörködtető környezet. Sok kalóriát égetünk, keményen edzzük a lábunkat, közben jót nézelődünk, felfedezzük a természetet.A kocogók is szívesen indulnak el a friss levegőre futni. Nincs túl meleg, de még annyira hideg sem, hogy kellemetlenséget okozna. Kocogás közben élvezet nézni az őszi levélváltást, a természet csodás színeit.

Ha hidegebbre fordul?
Amint fagyossá válnak a reggelek, szívesebben húzódunk vissza a szobába. Az edzést ekkor se hagyjuk abba, váltsunk beltéri tornára. Így nem eresztünk le, ráadásul változatos gyakorlatokat végezhetünk az edzőteremben. ...

Próbáljunk ki valami újat!Vannak, akik számára az edzőterem sosem volt vonzó, mégis szeretnének olyan mozgásformát kipróbálni, amely fitten tartja őket. A beltérben végezhetők között a legkedveltebbek a mozgás mellett lelki nyugalmat is adó jóga, a tai chi, a nyújtás tréning. A Tai Chi lassú, de folyamatos mozgás, mely koncentrációt is igényel. Segít a belső egyensúly megteremtésében, nyújt, de közben relaxál. Keressük meg a hozzánk legközelebb eső helyet, ahová órára járhatunk. A jóga hasonlóan segít megteremteni belső harmóniánkat, egyensúlyunkat, fokozza hajlékonyságunkat, lassan, de alaposan átmozgat. A Pilates ugyancsak kiváló testet és lelket egyensúlyba hozó sport, nyújtásokkal, hajlékonyság-fokozással.

Forrás: napidoktor.hu