Mozgást receptre!

Ma még talán sokan furcsállják a gondolatot, de az egészségünk szinte minden területén jelentős javulást tapasztalhatnánk, ha a mozgás receptre írnák fel nekünk.


Dr. Babai László, az életmód-orvosláshoz kapcsolódóan a rendszeres mozgás szerteágazó hatásairól beszélt.
A fogyáshoz pontos mozgásprogram kell
A legtöbb ember azért kezd el mozogni, mert fogyni szeretne. A mozgásnak azonban a fogyás mellett számos értékes, egészségmegőrző, betegség-gyógyító hatása ismert. Ezek a pozitív hatások gyakran a testtömeg csökkentésén keresztül jelentkeznek, de igen nagy arányban a testtömegtől teljesen függetlenül is jelen vannak. 
Új irányzat a gyógyításban
A modern gyógyításnak feltétlenül figyelembe kell vennie a betegek életmódját, ennek szellemében született meg az életmód orvoslás gondolata. - ismerteteti dr. Babai László, az Oxygen Medical életmód orvosa. - A Heidelbergi Egyetem kutatásából kiderült, hogy a nők 60, a férfiak 47 százaléka betartja orvosa testmozgásra vonatkozó utasítását, ha a doktor azt írásba adja.
Ez pedig óriási lehetőség az orvosok kezében, hogy felhívják a figyelmet az életmódváltás jelentőségére. Véget kell vetni annak a szemléletnek, hogy a tévé előtt ülve, gyógyszerek bekapkodásával várunk a gyógyulásra, a változást csakis a gyógyító és a beteg együttműködése, valamint a páciens aktív részvétele hozhatja meg.

napidoktor.hu