Személyre szabott edzőterem


Sok lehetőség közül lehet választani, ha valaki úgy dönt, elkezd tornázni. Riasztónak tűnhet egy-egy edzőterem, hiszen tele vannak izmos srácokkal, és rutinos nőkkel.
Azonban egyszerűbb konditermet találni, mint gondolnánk. Olyat, ahol nem kell stresszelni, mielőtt bemennénk és eléggé kényelmes ahhoz, hogy kedvet kapjunk a mindennapi mozgáshoz.

Itt van néhány tipp a szakértőktől, hogyan találjuk meg a számunkra megfelelő edzőtermet és mozgásformát.

Fontos a helyszín: 
"Fontos a jó munkahely és az otthoni környezet. Ez az első ok, amiért az emberek nem járnak el mozogni. Ha nem kényelmes, nem is fognak kimozdulni otthonról." mondta el Shawn Talbott, az Amerikai Sportorvosi Főiskola szóvivője. Azt javasolja, mindenki adjon magának legalább egy esélyt, és próbálja ki.

Különböző konditermek a különböző igényekhez

Egy húszévesekkel teli klub nem a legjobb választás a túlsúlyosak vagy az idősebb korosztály számára. 
"Ha szégyelled a tested, nem akarsz majd csatlakozni egyetlen klubhoz sem. Érdemes ebben az esetben egy családorientált tornatermet választani." közölte Talbott.

Milyen típusú edzőterem illik Önhöz?

A magánkézben lévő edzőtermek előnye a személyi edző, aki segíthet a célok elérésben. Ilyen helyeken garantált a jó felszerelés, valamint nincs tömeg, és személyre szabott edzéstervet kaphat. Nagyobb a motiváció, ha rendszeresen találkozik a trénerével. Az ő árát ellensúlyozza az a tény, hogy nem a konditeremnek adakozik.

napidoktor.hu