Légzéstechnikával kombinálva

Ismerkedjünk meg Joseph Pilates módszerével, amely jócskán eltér a hagyományos edzésformáktól. A sportember maga is többfajta betegségben szenvedett, de kitartó edzésmunkával felvette a harcot ezek ellen. Nemcsak meggyógyult, de kifejezetten szép testet épített magának, és harmincéves korában bokszolóként, cirkuszi előadóként és önvédelmi sportok oktatójaként dolgozott. Pilates a keleti mozgáskulturák elemeit ötvözte nyugati fiziológiai tanulmányaival. Módszerét Controllnak nevezte el. Olyan testrészeket is megmozgat, melyeket más edzések alkalmával csupán nagy nehézségek árán lehet erősíteni, formálni. Kíméli a gerincet, és nemtől, kortól függetlenül mindenki számára hasznos segítséget jelent.

A Pilates-torna lényegét a speciálisan felépített gyakorlat-sorozatok adják, melyek az egész izomzat egyenletes és harmonikus erősítését, illetve a tudatos mozgáskultúra, egyfajta testtudat kialakítását célozzák. A légzéstechnika és az egész törzsizomzatot átmozgató mozdulatok stabilizálják a gerincet és a test minden ízületét. A módszer a tudatosabb légzés segítségével éri el azt, hogy az alsóbb izomcsoportokat is be tudja vonni a mozgásba, így elsősorban a harmonikus testtartást, testfelépítést és a jó közérzetet segíti elő. 
Könnyen megtanulható, jó stresszoldó, az edzettségi szinthez igazítható a gyakorlatsor, energikusabbá, fiatalosabbá és magabiztosabbá tesz, feszes izmokat formál, a speciális légzéstechnika fokozza a szervezet oxigénellátását, ezzel több betegség megelőzésében segít, növeli az erőnlétet, javítja az állóképességet, fokozza a vérkeringést és serkenti az anyagcserét.


PILATES STUDIO Pomáz 06 30/ 577 1650