Sokkal több van benne


MI EBBEN A JÓ?

A brit internáló táborokban a túlélésre játszó társait Joseph Pilates nyilván nem azért edzette, hogy aztán a bikinitestükkel parádézzanak. Azoknak az embereknek egyszerűen csak a testük működőképességét kellett visszaszerezniük, megtartaniuk és fejleszteniük. Egyfajta rehabilitáció volt tehát, és a módszer lényege ma is ez, a feszes fenék és a tónusos izomzat már csak kellemes esztétikai mellékhatás. Ha ez nem lenne elég meggyőző, van még néhány érvünk arra, hogy kipróbálják.

Ha 3 szóval kellene jellemezni a pilates lényegét, akkor az mindenképpen a test központjának megerősítése. Ebből ágazik le aztán a tartásjavítás, az egyensúly visszanyerése, az izmok tónusossága. Bármelyik testrésszel dolgozunk is, legyen az a hát, a kar, a láb, a Pilates-gyakorlatokat csakis a központ bekapcsolásával lehet végezni.

Elsősorban a test átalakulásában látszik meg a változás. Karcsúbb, feszesebb vonalak, jobb erőnlét, egészségesebb test és lélek az eredmény. Azt el kell mondanunk, hogy nem a kilók leolvasztása a módszer legfontosabb erénye. Viszont bizonyított, hogy javít a testtartáson és ha megváltozik a testtartás, rögtön egy-két kilóval vékonyabbnak és magabiztosabbnak látszunk.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a pilates-gyakorlatok többsége egyszerre erősít és nyújt. Közben a légzésre is figyelni kell! Az áramló pilates gyakorlatokat egész egyszerűen nem lehet a nélkül végezni, hogy ne lennénk tudatában a lélegzésünknek.

Ami pedig tényleg megszólíthatja a mai kor emberét: a Pilates módszer esküdt ellensége mindenfajta hátfájásnak, a központ megerősítésével és a gerinc mobilitásának a fejlesztésével ugyanis megnehezíti a fájdalom dolgát.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!

BEJELENTKEZÉS: 0630/577 1650

Kedveld OLDALUNKAT TE is!

 www.facebook.com/gyogyitomozgas