"EZ OLYAN GYÓGYTORNÁS"

NINCS KÉT EGYFORMA PILATES ÓRA
Nem csak azért, mert az oktató stílusától is függ, hogy egy óra milyen. Fontos a tempó, hogy mire figyelünk, apró részletekbe is belemegyünk?


"EZ OLYAN GYÓGYTORNÁS"
Hát igen, számomra fontosak az apró részletek. Arra törekszem, hogy vendégeim a hétköznapi rohanásból kilépjenek. A gyors tempót hagyják kint a kapuban és lelassuljanak. Lassan, odafigyeléssel végrehajtott egyszerű gyakorlatok először könnyűnek tűnnek, különösen azok számára akik dinamikus, zene ritmusát követő órákhoz vannak szokva. A lassú, finom mozgás lehetővé teszi, hogy ügyeljünk a legapróbb részletekre is. Például minden testhelyzetben, minden gyakorlat közben folyamatosan ellenőrizzük és ha szükséges korrigáljuk a testtartásunkat. Erőkifejtés közben kontrolláljuk, hogy melyik izomcsoport dolgozik és melyik pihenhet, lazíthat éppen. Törekszünk arra, hogy folyamatosan lélegezzünk. Ez így talán viccesen hangzik, de ha megfigyeled a légzésedet valószínűleg Te is felfedezed, hogy nagyon gyakran visszatartjuk a lélegzetünket, például amikor koncentrálunk valamire. Az odafigyelés, a magunkra figyelés következményeként a fájdalmak fokozatosan megszűnnek. Jobb lesz a közérzet.

A Pilates technika és mozgásrendszere eszköz lehet ahhoz, hogy megismerd önmagad. Elkezd figyelni saját magadat, mozgásodat, testtartásodat, légzésedet a hétköznapokban is, Pilates órákon kívül is. Erre a tudatosságra szeretnélek rávezetni, hogy egészséges, szabad testben egészséges, szabad lélekkel éljünk.

Szabó Kata Tel: 06305771650

Kedveld OLDALUNKAT